ICOM_MNB Elnőkség

Az elnökség tagjainak névsora és önéletrajza angol nyelven.

tovább

Gyakran ismételt kérdések

Válaszokat találhat a felénk leggyakrabban feltett kérdések között az önt érdkelő témákban

tovább

ICOM-MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG TITKÁRSÁGA

1014, BUDAPEST, Szent György tér 2 Telefon: +36-1-4878-893

 

AZ ICOM MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁGÁNAK MUNKATERVE A 2012-ES ÉVRE megtekinthető itt

 

Múzeumi Világnap, 2012

Az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság felhívása a Múzeumi Világnap alkalmából


35. születésnapját ünnepli a Nemzetközi Múzeumi Világnap, az International Museum Day 2012. május 18-án. A róla szóló információk megtalálhatók a hivatalos weblapon.


Nemzetközi és hazai szinten egyaránt  nap, mint nap megéljük a változó világ szűkebb környezetünkre is hatást gyakorló voltát. Az ICOM, a múzeumok 137 ország 30.000-nél több szakembert tömörítő nemzetközi szervezete idei szlogenjével: "Museums in a changing world. New ideas, new inspirations" azt a célt kívánja sugallni, hogy a soha nem látott gyors iramú változásban, a gigabytok, a technológiai, képi, téri fordulatok időszakában a múzeum intézménye se maradjon, maradhat intakt. Miközben változatlanul betölti hagyományos szerepét, kezdeményezzen párbeszédet a társadalom minden rétegével, generációjával, legyen partner az ökológiai környezet megőrzésében, a kulturális örökség átörökítésében, kreatív programokkal az oktatás segítségével vonja be a legkisebbeket. A múzeum tehát egy olyan fórum, agora lehet, ahol a múlt örökségéből új inspirációkat kaphatunk a jelen társadalmi, kulturális problémáinak kezeléséhez. A Nemzetközi Múzeumi Világnap összeköti a világ számos pontján hasonló feladatot betöltő múzeumokat, s e láncolat tagjai a változó világ megértésének, követésének, jobbításának szándékát kitűzve hívják fel magukra a figyelmet.
Tovább a hivatalos weboldalra.

 

ICOM 23. közgyűlés, 2013

Az ICOM Advisory Committee 2009 júniusában döntött arról, hogy a 2013-as, 23. éves közgyűlésének helyszíne Brazília, Rio de Janeiro lesz.
Tovább a hivatalos weboldalra.

 

Az ICOM MNB és az ICOM-Germany közös konferenciája

A német és a magyar ICOM Nemzeti Bizottság közös konferenciát rendezett Budapesten 2011. szeptember 22. és 25. között.
A tanácskozás címe: „Ways to the Museum – Ways through the Museum. Education and Career of Young Museum Professionals” volt.
Konferencianyelve: angol volt.